Chimen



Chimen

Rating   ( 0 voturi)

0 0


Voteaza acest articol  

CHIMENUL (Carum Carvi) face parte din familia margaretei (Asteraceae) si este originar din zona Mediteranei. Folosit in gastonomie inca de pe vremea romanilor, a cunoscut o raspandire rapida in intrega Europa si Asia. Chimenul are un gust un pic piperat, usor de recunoscut. Se foloseste in panificatie, presarandu-se seminte de chimen deasupra painii sau a produselor de patiserie, la prepararea verzei calite, a tocanitelor de legume, cartofilor la cuptor sau supelor. In plus, ajuta la digestie.
Planta de chimen creste destul de inalta, poate atinge si 90 de cm. In primul an dupa ce este plantata, va produce doar frunze (care se pot folosi si ele la diverse preparate), si abia din al doilea an va produce flori si seminte. Florile de culoare alba contin seminte, care se recolteaza imediat ce varfurile plantei incep sa se usuce. Se taie florile, se pun la uscat si dupa aceea se scutura de seminte. Aceste se pastreaza in borcane inchise etans. Chimenul are nevoie de un loc insorit, pamant afanat si trebuie udat des. Se planteaza in luna aprilie la o distanta de 30 de cm. Daca iarna este foarte friguroasa, trebuie acoperit.
Ca si planta medicinala, are proprietati benefice pentru digestie, tratarea crampelor stomacale si cresterea apetitului.

 



0
Comentarii si intrebari la: Chimen

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...