Coriandru



Coriandru

Rating   ( 0 voturi)

0 0


Voteaza acest articol  

CORIANDRUL (Coriandrum sativum) face parte din familia morcovului (Apiaceae) si este originar din Orientul Mijlociu. Adoptat repede de zona Mediteranei, coriandrul este o planta folosita din cele mai vechi timpuri mai intai ca planta medicinala si mai tarziu ca si condiment.
De la planta de coriandru se folosesc frunzele verzi sau semintele. In Romania, se gasesc pe piata atat pungi cu frunze proaspete cat si pliculete cu seminte.
In bucatarie, coriandrul se foloseste la aceleasi preparate ca si patrunjelul, cu care si seamana. Astfel, puteti sa il folositi la salate, supe, preparate din peste.
Este un pic amarui si picant. Cel mai adesea se foloseste in preparate apartinand bucatariei indiene, thailandeze, chinezesti si mexicane. 
Semintele se folosesc la muraturi, carnati, pudra de curry. Semintele pot fi utilizate intregi sau macinate. Daca le macinati, puneti pudra rezultata intr-un borcan inchis etans, deoarece isi pierde aroma repede.
Planta de coriandru este o planta anuala, deci semintele se planteaza in fiecare an in lunile aprilie-mai. Puteti sa le plantati direct in gradina sau in ghivece. Locul ales pentru coriandru trebuie sa fie insorit, iar solul bogat in calciu. Se planteaza la o distanta de 20-30 de cm, si la o adancime de 2 cm.
Pentru a va asigura plante proaspete o perioada mai lunga, va sfatuiesc sa insamantati la fiecare 2 saptamani plantute noi. 
Planta de coriandru seamana foarte bine cu patrunjelul. Frunzele au un miros puternic, din aceasta cauza fiind evitat de unele persoane. Daca nu suportati mirosul, va sfatuiesc sa nu in cultivati in casa, in ghiveci. Semintele trebuie recoltate atunci cand devin maronii. Se taie tijele care contin seminte si se atarna in buchetele la uscat. Ulterior, se aduna semintele, care isi pastreaza propietatile, cu conditia sa fie pastrate in conditii optime, pana la un an.
In medicina se folosesc semintele de coriandru, sub forma de ceaiuri care trateaza mai multe afectiuni stomacale si intestinale. Contine vitamina C si A. Regleaza nivelul colesterolului si al zaharului din sange.



0
Comentarii si intrebari la: Coriandru

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...