Creson



Creson

Rating   ( 0 voturi)

0 0


Voteaza acest articol  

CRESONUL (Lepidium Sativum) face parte din familia mustarului si este originar din Asia. Este o planta care s-a folosit ca ingredient in bucatarie sau in medicina inca de acum cateva mii de ani. Are un continut bogat de vitamina C si de minerale si are un gust putin picant.
In bucatarie, cresonul se foloseste doar proaspat, la mancaruri negatite, salate, sandwich-uri, alaturi de branza sau carne gatita anterior. Este o planta foarte frumoasa si de aceea se foloseste ea sau florile ei si la ornarea farfuriilor.
Se cultiva anual in gradina sau in casa, in jardiniera. Se pot folosi seminte la pliculete, care se vor imprastia direct pe pamantul umed. Vor germina in cateva zile, iar planta va ajunge la maturitate si poate fi recoltata dupa 10 zile de la plantare, inainte de inflorire.  Daca nu se taie, poate atinge inaltimea de 50 de cm. Locul ales in gradina trebuie sa fie umbros, iar pamantul trebuie sa fie udat des, altfel plantele se vor vesteji. Daca il cultivati in casa, in jardiniera, se procedeaza la fel. In ambele cazuri, daca doriti sa aveti creson mereu proaspat, plantati rasaduri noi la fiecare 10 zile.
In medicina, datorita continutului de vitamina C trateaza racelile, deasemenea este folosit in curele de detoxifiere.

 



0
Comentarii si intrebari la: Creson

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina,...

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie

Se bat albusurile tare, apoi se incorporeaza alternativ, zaharul, zaharul vanilat si...

Tort cu ciocolata si piscoturi

Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul putin cate putin si...

Gogosari cu otet si zahar

Spal, curat gogosarii si ii tai in patru. Asez toti gogosarii intr-un vas mai mare, amestec...

Gem de coacaze rosii

Se iau boabele de coacăze de pe crengute. Se spala si se aleg de impuritati ori frunze. Se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...