Marar



Marar

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza acest articol  

MARARUL (Anethum Graveolens) face parte din familia morcovului (apiaceae), este originar din Asia si este folosit ca planta aromatica si medicinala inca din tipul egiptenilor si al romanilor. In tara noastra mararul este foarte raspandit, se cultiva usor si se foloseste de asemenea in bucatarie si medicina. Aroma sa puternica confera preparatelor un gust distinctiv, foarte proaspat. In bucatarie se utilizeaza tocat marunt la diferite salate, supe, ciorbe sau tocanite. Uscate, tulpinile de marar se folosesc la muraturi. Mararul poate fi pastrat foarte bine peste iarna congelat: se spala cateva legaturi de marar, se scurg de apa, se pun intr-o punga si se introduce in congelator, iar cand este nevoie se toaca congelat si se presara in mancare. Mararul se poate cultiva in gradina sau in ghiveci, folosind pliculete de seminte cumparate de la supermarket, de pe internet sau de la florarie. Daca se cultiva in gradina, trebuie plantat intr-o zona cu mult soare si ferit de vant. Se cultiva direct intr-un sol bogat in nutrienti si in prima perioada se uda destul de des. Planta va creste pana la 50 de cm inaltime, dar daca doriti sa aveti mereu o planta frageda este bine sa o taiati din cand in cand sau sa plantati noi cuiburi de marar la 2-3 saptamani distanta. Mararul face flori de culoare galbena sub forma de buchetele micute, din care, in timpul verii, vor cadea seminte. Toamna, tulpinile impreuna cu florile din varf se taie, se usuca si se folosesc la muraturi sau la diferite infuzii. Planta va aparea in gradina dumneavoastra si anul urmator. Daca doriti sa folositi semintele, puteti usca separat florile si strange int-un plic de hartie semintele care se scutura din aceste flori. Pentru uz medicinal, se folosesc semintele, din care se prepara un ceai, cu efect diuretic sau digestiv. Are efect calmant si este folosit si de mame, pentru cresterea secretiei de lapte.

 



0
Comentarii si intrebari la: Marar

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...