Oregano



Oregano

Rating   ( 7 voturi)

3 7

click pentru marirea imaginii.


Voteaza acest articol  

OREGANO (Origanum vulgare) face parte din familia labiatelor (Lamiaceae). Este originar din sudul Europei si in prezent este folosit ca ingredient culinar in Europa, America Centrala si de Nord. Este o planta semilemnoasa, un arbust care poate atinge inaltimea de 50 de cm, cu numeroase ramificatii pe tulpini. De la planta se folosesc mai ales frunzele, care au forma ovala si puf albicios. Au culoare verde-inchis si o aroma puternica. Vara face flori de culoare liliachie adunate in buchetele. Datorita lor, oregano atrage albinutele si fluturii. 
Este o planta care poate fi folosita in combinatie cu alte plante aromatice si se utilizeaza cu predilectie in retetele italiene, la pizza, sosuri, salate, paste, dar si alaturi de carnea de pui sau peste. Oregano poate fi cultivat de dumneavoastra in ghiveci sau gradina. Puteti planta seminte achizitionate de la supermarket, florarie sau de pe internet in interior, la inceputul primaverii si apoi, dupa ce afara se incalzeste, puteti replanta rasadurile in gradina, la o distanta de 20 sau 30 de cm unul de altul, pentru a avea loc pentru dezvoltare. Daca le veti pastra la interior, trebuie rarite. Oregano nevoie de un loc insorit si de un sol nisipos si umed. Iarna, planta trebuie acoperita, iar primavara tulpinile vor fi taiate pentru a permite lastarilor tineri sa creasca in voie. Frunzele si florile de oregano pot fi recoltate oricand aveti nevoie. Se pot consuma proaspete sau se pot usca. Uscate, isi pastreaza aroma puternica. Ca planta medicinala, este benefica in tratarea afectiunilor biliare si stomacale, usureaza respiratia si calmeaza tusea.



0
Comentarii si intrebari la: Oregano

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...