Rucola



Rucola

Rating   ( 1 voturi)

4 1


Voteaza acest articol  

RUCOLA (Eruca Sativa) face parte din familia mustarului (Brassicaceae) si este originara din zona mediteraneana. In bucatarie este folosita proaspata, in salate asezonate cu rosii cherry, ulei de masline si branza, sau ca garnitura la diferite fripturi la gratar din carne de vita sau pui. Ca planta medicinala, este bine de stiut ca are un continut ridicat de vitamina C si fier. Ajuta digestia, regleaza colesterolul, reduce anemia.
Planta creste destul de inalta, creste repede si nu are nevoie de o atentie deosebita. Se cultiva foarte bine si la noi in tara, in gradina sau in jardiniera Creste bine la soare dar si la umbra si nu are nevoie de multa apa. Frunza de rucola seamana cu papadia, are frunzele subtiri si crestate pe margine. Rucola se insemanteaza primavara si sunt foarte bune semintele care se gasesc la pliculete. Pe masura ce planta creste, se pot taia frunzele si ea va creste in continuare. Rucola face flori albe, care mai tarziu fac seminte, care se pot recolta si pastra pentru anul urmator. Daca doriti sa plantati rucola in jardiniera, se presara semintele peste pamant, se uda de doua ori pe zi si intr-o saptamana veti avea primele frunze de rucola. Cu conditia sa fie tinuta la lumina si la caldura. Daca doriti sa aveti mereu rucola proastata, puteti folosi doua jardiniera, in care sa plantati seminte la un interval de  2-3 saptamani. Frunzele odata taiate se pot pastra la frigider cateva zile.



0
Comentarii si intrebari la: Rucola

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...