Tarhon



Tarhon

Rating   ( 4 voturi)

3 4

click pentru marirea imaginii.


Voteaza acest articol  

TARHONUL (Artemisia Dracunculus) face parte din familia margaretei (Asteraceae) si este originar din Rusia si Mongolia. In tarile germanice i se spune popular iarba sarpelui, iar in Franta i se spune iarba dragonului. Exista doua tipuri de tarhon, cel frantuzesc si cel rusesc. La ele difera gustul, cel frantuzesc fiind mai dulceag, iar cel rusesc mai amarui, cel din urma este insa mai rezistent la frig. Din tarhon se folosesc frunzele si varfurile fragede ale lastarilor. Poate fi consumat proaspat, uscat sau congelat. Aroma puternica a acestei plante confera preparatelor un gust aparte. Se utilizeaza in cantitati mici la ciorbe si supe, sosuri sau mancare de fasole boabe.
Tarhonul are nevoie de mult spatiu, soare si un sol bogat in substante nutritive. Poate fi crescut cu succes si in zone umbroase. Trebuie udat des. Se poate inmulti prin divizarea radacinulor. Fiind o planta care se foloseste in cantitati mici, sunt destule 3-4 plante in gradina dumneavoastra. Tarhonul se recolteaza tot timpul verii, iar toamna se tunde. La interval de 4-5 ani trebuie replantat, deoarece planta ajunge la maturitate. Ca si planta medicinala, se foloseste in tratarea afectiunilor digestive.



0
Comentarii si intrebari la: Tarhon

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...