Usturoi



Usturoi

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza acest articol  

USTUROIUL (Allium Sativum) face parte din familia cepei (Alliaceae) si provine din Asia Centrala, dar s-a raspandit din cele mai vechi timpuri in toata lumea. Este foarte apreciat la noi in tara si este folosit in medicina si bucatarie. Aproape ca nu se poate concepe bucatarie fara usturoi, si va explic mai jos de ce. Are o aroma foarte puternica si imbogateste gustul mancarurilor. Crud, se foloseste la prepararea unor salate sau a sosului de usturoi cu sau fara maioneza. Tot cu usturoi se impaneaza friptura de porc sau miel facuta la cuptor. Tocat si un pic prajit in ulei de masline se foloseste la sosuri. Tot crud, se pune in borcanele cu muraturi.
Usturoiul se cultiva in locuri insorite si nu foarte umede. Pamantul trebuie sa fie bogat in substante nutritive si bine afanat. In zonele calde, usturoiul se planteaza toamna, iar in zonele reci se planteaza primavera. Practic, plantarea consta in introducerea unor catei de usturoi in pamant. Adancimea trebuie sa fie de aproximativ 5 cm, iar distanta dintre catei trebuie sa fie de 15 cm. Plantele plantate toamna se recolteaza primavera, iar cele plantate primavera se recolteaza toamna. Dupa ce se recolteaza se pun la uscat impletiti in siraguri intr-un loc aerisit si se pot pastra asa pana la cateva luni.
In medicina, datorita substantelor pe care le contine, poate fi folosit ca dezinfectant sau antibiotic. Deasemenea, unii medici recomanda inghitirea unui catel de usturoi in fiecare dimineata, pentru intarirea sistemului imunitar. Scade colesterolul si ajuta la circulatie.

 



0
Comentarii si intrebari la: Usturoi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...