Cum gatim orezul


Home » Articole-si-sfaturi » Sfaturi-in-bucatarie » Cum gatim orezul


Cum gatim orezul

Rating   ( 7 voturi)

4 7

click pentru marirea imaginii.


Voteaza acest articol  

Orezul se foloseste la prepaparea unor feluri principale de mancare, cum ar fi pilaful, ca umplutura pentru diferite legume sau ca garnitura alaturi de carne sau peste.

Vom enumera cateva reguli de care trebuie tinut cont atunci cand gatim cu orez:

1. Cand se prepara un pilaf, pentru a iesi moale si bun, se folosesc trei masuri (cescuta) de apa la o masura de orez. Se considera ca o cescuta de orez reprezinta o portie de mancare.
2. Orezul se tine in apa rece inainte de a fi gatit.
3. Orezul se pune la fiert atunci cand apa clocoteste. Se pune si putina sare.
4. Orezul se fierbe la foc mic intr-un vas acoperit si se amesteca des, pentru a nu se lipi.
5. La ciorbe se folosesc doar 2-3 linguri de orez.
6. In cazul orezului cu lapte, zaharul se adauga la final, deoarece zaharul intareste orezul.



0
Comentarii si intrebari la: Cum gatim orezul

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Zacusca clasica

Se coc vinetele, ardeii si gogosarii, se curata de coaja si se lasa sa se scurga foarte bine....

Vinete italienesti

Se taie vinetele subtiri pe lung. Intr-o cratita se pun vinetele peste care se presara sare....

Pachetele cu ciuperci

Se spala si se taie ciupercile cat mai fin, la fel si ceapa. Intr-o tigaie se incinge uleiul...

Prajitura cu branza de vaci

Blat - mixam ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul si...

Prajitura cu branza si afine

Blat -intr-un vas amestecam faina cu praful de copt,z aharul si cacao. Facem gaura in mijloc...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...