Cum sa pastrati prospetimea verdeturilor congelate


Home » Articole-si-sfaturi » Sfaturi-in-bucatarie » Cum sa pastrati prospetimea verdeturilor congelate


Cum sa pastrati prospetimea verdeturilor congelate

Rating   ( 7 voturi)

4 7

click pentru marirea imaginii.


Voteaza acest articol  

Ierburile aromatice fac minuni in bucatarie!! O mana de verdeturi ofera culoare si gust chiar si celui mai banal fel de mancare. Din pacate, nu putem avea tot timpul la indemana verdeturi proaspete, iar prin inghetarea clasica sau prin uscare, plantele aromatice isi pierd din gust si aspect.


Din aceste considerente, ne-am gandit sa va impartasim o metoda inedita de stocare a ierburilor aromatice in congelator, fara ca acestea sa isi piarda din aspect si gust. Este vorba despre CONSERVAREA IN ULEI DE MASLINE. Pentru ca prin conservare se intelege mentinerea unui aliment in stare nealterata pentru cat mai mult timp, e lesne de inteles ca metoda va ajuta sa va bucurati de gust de verdeata proaspata in miez de iarna. Congeland verdeturile in ulei de masline, impiedicati procesul de oxidare care se produce inevitabil in cazul ierburilor inghetate prin metoda clasica si apoi dezghetate.


Pasii conservarii verdeturilor in ulei de masline sunt foarte simpli:
1. Alegeti doar plante sanatoase si foarte proaspete, daca se poate chiar din gradina.


2. Dupa ce le spalati bine, le puteti toca foarte fin ori puteti alege crengute sau frunze.


3. Asezati verdeturile in forma pentru cuburi de gheata, avand grija sa umpleti 2/3 din fiecare cub. Puteti amesteca verdeturi, obtinand mixuri pentru diferite feluri de mancare. Spre exemplu, puteti face un “buchet” aromatic din salvie, cimbru si rozmarin, perfect pentru o friptura de pui sau cartofi la cuptor


4.Acoperiti plantele aromatice cu ulei de masline si acoperiti cu grija forma de cuburi de gheata cu folie alimentara.


5.Verdeturile vor ramane la congelator pana ce cuburile se vor solidifica, apoi le  puteti scoate din forma si le puteti distribui in cutiute sau pungi mici, etichetate in functie de verdeturile pe care le contin.


Puteti folosi cuburile din ulei si verdeturi, fara sa le decongelati, ca baza pentru   pregatirea tocanitelor, fripturilor, supelor si a altor mancaruri. Datorita metodei de conservare, plantele nu isi vor pierde uleiurile esentiale, ci, mai mult, le vor imprumuta si uleiului de masline, care va capata o aroma placuta, sporind gustul mancarii. 



0
Comentarii si intrebari la: Cum sa pastrati prospetimea verdeturilor congelate

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...