Despre soteuri



Despre soteuri

Rating   ( 5 voturi)

3 5

click pentru marirea imaginii.


Voteaza acest articol  

Soteurile acompanieaza in general fripturile si trebuie sa aiba o culoare proaspata, o consistenta placuta, sa nu fie nici prea moi nici prea tari, si trebuie servite fierbinti. Se fac soteuri din morcovi, mazare, fasole verde, broccoli, conopida, ciuperci etc, dar absolut toate se servesc calde si cu un cub de unt deasupra.

Iata cateva reguli care trebuie urmatite pentru un sote reusit:

1. Legumele se fierb in apa clocotita cu sare, intr-o craticioara mica, la foc mare si in general apa trebuie sa fie in cantitate mica, cat sa le acopere. Daca mai este nevoie de apa, se mai toarna cate putina apa calda.
2. Legumele verzi, pentru a li se pastra culoarea frumoasa, se fierb intr-o craticioara neacoperita si la foc mare.
3. Legumele albe, pentru a li se pastra culoarea, se fierb intr-o craticioara cu apa, sare si putin lapte, acoperita si la foc mare.
4. Unele legume trebuie fierte la abur, sau fierte intr-o cantitate mai mare de apa (ex: cartoful)
5. Dupa ce au fiert bine, dar nu asa de bine incat sa se zdrobeasca, se screcoara usor si, daca nu se servesc imediat, se pun la pastrare la cald, pe baie de aburi. Se prepara oricum cu putin timp inainte de a fi servite.
6. Se servesc calde, cu cate un cub de unt deasupra.
7. Unele soteuri se pot servi si cu verdeata tocata deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Despre soteuri

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...