Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza


Home » Articole-si-sfaturi » Sfaturi-in-bucatarie » Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza


Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Rating   ( 26 voturi)

4 26

click pentru marirea imaginii.


Voteaza acest articol  

Bezeaua, cunoscuta si ca meringue este un desert de baza, ce poate fi consumat ca atare sau se poate folosi intr-un alt desert precum Pavlova sau tarta de lamaie. Daca vreti sa faceti o bezea perfecta trebuie sa respectati cateva reguli simple:
Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice, apoi trebuie sa fiti foarte atenti cand separati albusul de galbenus in asa fel incat sa nu scapati coaja de ou, galbenus sau orice alta impuritate in albus. De asemenea, este foarte important ca vasul in care urmeaza sa pregatiti bezeaua sa fie perfect uscat si curat.
Pentru cele mai bune rezultate trebuie sa folositi un mixer de bucatarie. Odata indeplinite aceste conditii de baza puteti trece la treaba, iar pentru asta aveti nevoie de 6 albusuri si 300 de grame de zahar pudra. Mai intai bateti albusurile impreuna cu un praf de sare pana devin foarte aerate si formeaza moturi ferme - albusurile sunt batute suficient atunci cand puteti intoarce castronul iar albusurile nu cad. Acum este momentul sa adaugati zaharul, treptat, in timp ce continuati sa mixati. Tot ce trebuie sa faceti in continuare este sa bateti bezeaua timp de 7-8 minute pana ce devine la fel de ferma precum albusurile inainte de adaugarea zaharului. NU bateti mai mult bezeaua pentru ca se va lasa. Aceasta bezea se poate pune intr-o tava tapetata cu hartie cerata la cuptorul preincalzit la 150 de grade Celsius timp de 45-50 de minute. Astfel, bezeaua va fi crocanta la exterior si moale si pufoasa la interior si poate fi folosita pentru a prepara Pavlova sau poate fi facuta timp de aprox. 3 ore la 120 - 130 de grade Celsius pentru a obtine o bezea integral crocanta si aerata. Oricum o faceti, daca respectati regulile de baza descrise mai sus, veti obtine o bezea delicioasa.



3
Comentarii si intrebari la: Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Ina,    Data: 18/04/2012 07:42:22   Raspunde

Hristos a Inviat! De pontul cu nuca de cocos chiar nu stiam... Multumesc!
admin,    Data: 09/04/2012 11:23:46   Raspunde

Draga Ina, ne bucuram ca esti alaturi de noi. Este adevarat ca reteta originala de Pavlova contine si otet si amidon de porumb (faina de porumb), de altfel reteta de Pavlova publicata pe La-baguette.ro contine si aceste 2 ingrediente, insa nu acestea sunt ingriedientele principale care definesc acest desert. Aceste ingrediente ajuta bezeaua sa iasa crocanta la exterior si pufoasa in interior iar lucrul acesta il putem obtine prin felul in care controlam temperatura de coacere. Totodata putem inlocui otetul cu zeama de lamaie si amidonul de porumb cu nuca de cocos deshidratata. In esenta daca bezeaua este pufoasa la interior si crocanta la exterior avem voie ca, in memoria Annei Pavlova, sa o numim asa :)
Ina,    Data: 09/04/2012 10:04:41   Raspunde

Pavlova se face din blat de albusuri, obligatoriu cu otet si amidon. Daca este cu bezea simpla, nu mai este Pavlova, ci doar prajitura cu bezea :)
Adaugati un comentariu!



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...
Marar

Marar

In bucatarie se utilizeaza tocat marunt la diferite salate, supe, ciorbe sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...