Retete culinare cu specific Franta


Retete culinare cu specific - Franta


Tarta sarata cu spanac si branza Camembert

Foietajul se intinde cu sucitorul, apoi se aseaza in tava rotunda pentru tarta, unsa in...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Ratatouille

Incigem o tigaie cu ulei, calim ceapa taiata cubulete si usturoiul. Rosiile oparite inainte,...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de Simona_22

Macarons

Se amesteca pudra de migdale cu prima parte de zahar, prima parte de albus de ou si batoanele de...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de anaantonie

Quiche cu ceapa si branza

In ulei incins se pun ceapa si usturoiul marunt tocate si, dupa ce se inmoaie, se aduga ardeiul,...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii
trimisa de anaantonie

Galette cu legume de vara

Se amesteca in robotul de bucatarie faina, sarea, condimentele si untul. Cand compozitia are...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii
trimisa de Simona_22

Cocosel picant la cuptor

Este recomandat sa faceti aceasta reteta intr-un vas de fonta, insa puteti folosi si un alt vas...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Coq au vin

Carnea de cocos se spala si se portioneaza, apoi se sareaza si se pipereaza. Sunca afumata se...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de Simona_22

Tarta fina cu branza Camembert

Aluatul fraged se prepara cu aceleasi cantitati ca in reteta Aluat fraged fara zahar . Dupa ce...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Ratatouille

Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete; la fel vom proceda si in cazul vinetei pe care, apoi o...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de anaantonie

Sos frantuzesc pentru salata

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul vertical. Daca nu aveti o astfel de ustensila, puteti...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de mitinita

Clafoutis cu mere

Da drumul la cuptor. Amesteca zaharul si faina intr-un bol. Bate ouale cu laptele. Combina...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mitinita

Supa de ceapa

Se caleste ceapa in uleiul incins pana devine aurie. Adaugi faina si o prajesti putini, apoi...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de mitinita

Scoici

Se curata scoicile de alge, se aleg sa nu fie sparte sau desfacute (daca sunt asa se arunca, nu...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de ArdeleanDaniela

Eclere

Punem apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Dupa aceea punem faina, toata o data si...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de marginean

Pulpe de pui umplute

Cartofii se fierb in coaja, apoi se taie in doua pe lungime, se condimenteaza cu sare si piper...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de marginean

Salata boeuf

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece. Cand da in...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de manolecarmen

Pere Belle Hellene

Taiati partea de jos a perelor, apoi taiati-le in jumate si scoateti-le miezul. Taiati gutuia in...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Clafoutis de struguri

Faina se pune intr-un vas, i se face un gol la mijloc in care se pun ouale, zaharul si zaharul...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de anaantonie

Parfait de ciocolata alba cu zmeura

Laptele si ciocolata rupta bucatele se pun intr-o craticioara pe foc. Lasam laptele pe foc doar...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Creme brulee

Frecam galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema groasa. Punem intr-o craticioara pe foc...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Cocos in vin (coq au vin)

Taiem pulpele si pieptul in bucati (cocosul meu a fost de tara). Le spalam si le punem intr-o...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii

Madlene cu cacao

Se amesteca intr-un castron ouale cu un varf de cutit de sare si cu zahar pana compozitia se...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de vandas3

Cornuri cu finetti

Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si un pic de lapte caldut. Se lasa sa creasca...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de LALY

Coquelet dulce si picant

Prajim semintele de chimen si coriandru. Tocam usturoiul si ardeiul iute, apoi le punem impreuna...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Coquelet la cuptor cu unt si ierburi

Pentru inceput, incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Stergeti cocoseii in interior si...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Briose cu ciocolata si ananas

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea. Intr-un alt vas amestecam ouale,...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de LALY

Fructe sote

Taiati fructele pe jumatate, scoatetei-le samburii si sotati-le intr-o tigaie cu unt incins....

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Trufe cu cafea solubila

Intr-un bol se bat spuma galbenusurile cu zaharul. Se adauga cafeaua solubila lingurita cu...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Consomeu simplu

Se oparesc oasele de vaca, se pun la fiert in apa rece si cand clocoteste se spumeaza apoi se...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de martin.adina

Sos chambord

Se face un rantas din 30 g unt si faina, care apoi se stinge cu zeama de peste. Se fierbe 20...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de martin.adina

Sos Bechamel

Se topeste untul intr-o cratita peste caldura medie. Cerneti faina peste unt. Turnati tot...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de admin

Madelaine

Ouale, la temperatura camerei se pun intr-un bol incapator, apoi se adauga zaharul si se...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de alina1983

Cassoulet a la Doina

Carnea de rata si carnea de porc se sareaza si se pun la fript, bucati intregi. Separat, se...

Retete-culinare » Retete cu carne de gasca si rata

0 comentarii
trimisa de luana06

Muschi Chateaubriand

Muschiul se aseaza pe un fund de lemn si se taie pe laturi cate o fasie subtire. Se sareaza...

Retete-culinare » Retete cu carne de vita

0 comentarii
trimisa de alinam

Coupe jack

Fructele din compot se scurg, iar piersicile se taie in jumatate. In cupe se aseaza inghetata de...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de alinam

Duchamel

Alunele sau migdalele se piseaza fin de tot si se amesteca cu untul, zaharul si faina. Se adauga...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de aglaia

Parfe de ciocolata

Se amesteca zaharul cu laptele si cu oule si se fierb. Se ia vasul de pe foc, se adauga treptat...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Aluat frantuzesc cu smantana

Se freaca untul cu 150g faine. Separat, din restul ingredientelor se face un aluat care se lasa...

Retete-culinare » Aluaturi si paine

0 comentarii
trimisa de luana06

Parfe de fructe

Se toarna zaharul in lapte si se tine vasul pe foc mic pana cand zaharul se dizolva bine. Se ia...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii
trimisa de luana06

Clatite provensale

Se toaca carnea cu un cutit ascutit si se amesteca cu ficatul de pasare fiert inainte si tocat...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de luana06

Sos gascon

Se pune untul intr-un vas care se pune pe foc mic. Se curata ciupercile, se spala bine, apoi se...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de luana06

Tort frantusesc

Pentru blatul I, se bat spuma albusurile, se adauga zaharul, nuca macinata, praful de copt si se...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Sos Soubise

Inabusiti ceapa timp de 5 minute, scurgeti apa si lasati sa se raceasca. Topiti untul intr-o...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de admin

Sos Mornay

Se bate galbenusulcu smantana intr-un bol mic. Cand sosul Bechamel este gata, luati cratita de...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de admin

Sos Bechamel cu iaurt

Cand sosul Bechamel este gata, adaugati smantana si lasati sa fiarba la foc mic, amestecand...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de admin

Sos Bechamel cu mustar

Amestecati mustarul cu putina apa calda pana se formeaza o pasta. Adaugati peste sosul Bechamel...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de admin

Sos Bechamel cu paprika

Topiti untul intr-o cratita. Adaugati ceapa si mentineti focul mic, amestecati din cand in cand,...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de admin

Sos Bechamel cu smantana

Odata ce ati terminat de preparat sosul Bechamel, dati la o parte cratita de pe foc si adaugati...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de admin

Sos Bechamel cu patrunjel

Adaugati 4-5 linguri de apa calda peste sosul bechamel si amestecati bine. Cand incepe sa...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de admin

Sos Bechamel cu ciuperci

Topiti untul intr-o cratita. Adaugati ciupercile, puneti un capac peste si le lasati la foc mic...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de admin



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...