Retete culinare cu specific Romania


Retete culinare cu specific - Romania


Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale de...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Fasole frecata cu ciolan afumat

Se spala fasolea si se pune la inmuiat in apa rece aproximativ 3 ore. Se schimba apa, se pune le...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de sasangelica

Briose cu branza si spanac

Spanacul l-am decongelat si l-am lasat la scurs. Intr-o tigaie am calit usor ceapa verde tocata...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Chec din albusuri cu agrise si ciocolata

Albusurile le-am mixat putin cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, mixand pana capata...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Retete-culinare » Aluaturi si paine

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Saratele

Untul l-am lasat la temperatura camerei, apoi l-am amestecat cu branza de vaci data prin...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Sarmalute cu ciuperci si orez

Ciupercile curatat, spalat si tocat marunt. La fel si ceapa, pe care am am calit-o in putin...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am adaugat...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Pasca cu branza, stafide si ananas

Toate ingredientele pentru aluat vor trebuie sa fie la temparatura camerei, asadar le-am scos cu...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am pregatit...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca putin,...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Budinca de cartofi cu peste afumat

Cartofii i-am curatat si taiat felii, apoi i-am pus la fiert in apa cu sare pentru cca 10...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Prajitura cu nuca

Am separat ouale, galbenusurile le-am pus intr-un castron, albusurile intr-un bol adanc....

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Budinca de cozonac

Cozonacul l-am taiat felii, apoi am eliminat marginile si am taiat bucati de cca 2-4 cm pe care...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Supa crema de porumb

Legumele le-am curatat, spalat si tocat marunt si le-am pus la calit in putin ulei. Am stins cu...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Chec din albusuri cu zmeura

Albusurile le-am batut bine, adaugand treptat zaharul. Faina am amestecat-o cu praful de copt....

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate potrivit, impreuna cu 1 lingura sare,...

Retete-culinare » Retete cu carne de vita

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Unt de casa

Laptele muls si nefiert se pune intr-o oala si se lasa 12 ore. Dupa acest interval se aduna...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de vanilie....

Retete-culinare » Aluaturi si paine

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Placinta turnata cu branza

Stafidele le-am pus in putina apa calduta si esenta de rom. Am batut usor cele 3 oua, am adaugat...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Retete-culinare » Retete cu vanat

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare, adaugand...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Prajitura tavalita

Pentru blat am separat ouale, albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar le-am batut spuma. Peste...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Pandispan cu cirese

Am separat ouale: albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar le-am batut spuma. Peste galbenusuri...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Socata fara drojdie

Florile de soc le-am scufundat in apa rece, atat cat sa se elimine toate impuritatile. Intr-un...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Tocanita de porc cu cartofi

Intr-un vas am pus putin ulei si bucatile de carne lasandu-le la calit cateva minute, pana si-au...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand la...

Retete-culinare » Aluaturi si paine

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Rondea de pulpa la cuptor

Pulpa asta de porc ma pregatit-o initial atunci cand am taiat porcul. Am taiat rondele cu tot cu...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Pariziene cu cascaval si carnat stik

Cele 500 g faina le-am cernut intr-un castron. Am adaugat drojdia si am amestecat. Treptat am...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Salata de praz si morcov, cu maioneza

Prazul l-am curatat, eliminand foile exterioare, apoi l-am tocat marunt. Morcovul l-am curatat,...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Salata de vinete cu maioneza

Vinetele le`am copt, apoi le`am lasat la scurs pe plansete. Am pregatit maioneza din galbenusul...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Salata de vinete

Se coc bine vinetele in cuptor sau pe gratar. Cand s-au copt bine, se scot intr-un vas acoperit,...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Salata de ciuperci cu maioneza

Se dau ciupercile intr-un clocot, se lasa sa se raceasca si se taie bucati mai mici. Se amesteca...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Salata de boeuf

Se pun radacinoasele curatate la fiert. Mazarea se fierbe in apa cu sare. Cat timp se fierb...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5 minute...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Ceafa de porc cu legume in sos de lamaie

Carnea am portionat-o, apoi am condimentat-o cu cimbru, boia, piper si sare, si am lasat-o vre-o...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Inghetata de ciocolata cu afine

Smantana, laptele si ciocolata trupta bucati le-am pus intr-un vas pe foc mic, lasand sa se...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde

Carnea de porc am taiat-o bucati de cca 4-5 cm. Intr-o cratita am pus uleiul la incins, am...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Limonada cu pepene rosu

Mai intai am pus apa si zaharul intr-un ibric pe foc mic pentru cateva minute, fara sa...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Pui copt in punga, cu legume

Puiului frumos curatat si spalat in mai multe ape, i-am dat deoparte capul, gatul si ghearele,...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Tarta cu branza, afine si zmeura

Oul l-am amestecat cu zaharul si sarea. Faina cernuta am amestecat-o cu untul moale. Peste faina...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Ecler cu crema de vanilie si frisca

Apa am pus-o la fiert impreuna cu uleiul, untul, zaharul si sarea. Cand a inceput sa...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Pui umplut cu carne tocata

Am calit ceapa in putin ulei, apoi am lasat-o sa se raceasca. Am amestecat ceapa cu carnea...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Cartofi cu smantana si carnat semiafumat

Cartofii i-am curatat si taiat rondele de cca 5 mm grosime. Intr-un vas am pus apa la fiert...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Prajitura cu mere si nuca

Untul moale l-am frecat cu zaharul. Am adaugat pe rand ouale, praful de sare, branza de vaci,...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Fursecuri simple cu vanilie

Untul l-am lasat la temperatura camerei, apoi l-am mixat usor. Am adaugat zaharul, zaharul...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao

Aluatul l-am lasat sa se decongeleze. Nucile macinate, cacaoa, zaharul si esenta de vanilie...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Chiftelute in aluat de bere

Mai intai am pregatit chiftelutele, amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede am modelat...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Pizza ciobaneasca

Faina am cernut-o intr-un bol,apoi am adaugat drojdia si am amestecat. Am inceput sa adaug apa...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de Sim0na



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...