Retete culinare cu specific Turcia


Retete culinare cu specific - Turcia


Shaorma de pui

Se spala, se feliaza pieptul de pui, apoi se pune pe gratar. Curatam, spalam si pisam usturoiul,...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de maiarux

Pizza turceasca

Amestecam drojdia cu zaharul dizolvat in lapte. Turnam amestecul peste faina amestecata cu...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de daniela-86

Bulgur

Se curata, se spala si se toaca marunt legumele (curatam de coaja si rosiile), spalam bulgurul...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de maiarux

Halvita

Zaharul, mierea si cele 5 linguri de apa le-am pus toate intr-o craticioara pe foc. Am amestecat...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Baclava turceasca

Pregatim siropul astfel: apa si zaharul le punem pe foc cca 20 min, iar cand s-a format un sirop...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de gaby_gabytza

Sarailie

Am taiat foile in 4 parti egale. Am lucrat cu cate un calup, restul le-am pus in frigider pana...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de Sim0na

Baclava

Ungem tava cu ulei si impartim cantitatea de foi in doua. Prima parte de foi le punem pe rand in...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de maiarux

Cus cus (reteta de baza)

Se fierbe apa si se adauga peste cuscus. Se lasa 5 minute dupa care se amesteca cu furculita. Se...

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de mitinita

Musaca de vinete

Incingeti 1 lingura de ulei si puneti ceapa la calit. Dupa ce se inmoaie putin, adaugati...

Retete-culinare » Retete cu carne de vita

0 comentarii

Meleme

Spalam ceapa, ardeii, ciusca si patrunjelul. Taiem ceapa, ardeiul si ciusca marunt. Rosiile le...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de luana06

Drob turcesc

Se curata organele de miel si se oparesc. Ceapa alba se curata, se taie cubulete si se caleste....

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de mitinita

Sarailie

Taiem foile de placinta in patru. Luam cate doua si le ungem pe toata suprafata cu margarina...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Chiftelute de miel

Carnea de miel se taie bucatele, ceapa tocata se rumeneste putin pana devine aurie in 2-3...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de luana06

Sarmalute de miel in frunze de stevie

Carnea de la pulpele din spate si din fata, se curata de pielite, se taie bucatele si se trec...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de luana06

Gogosi turcesti

Uleiul se pune intr-un vas pe foc si cand s-a incins se toarna gogosile din aluat de eclere cu...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de alinam

Frigarui saslik (vegetale)

Ciupercile, dovleceii si ardeii se taie cubulete. Pe betele de frigaui punem alternativ legumele...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii
trimisa de luana06

Ghiudem

Carnea se curata de oase si de grasime, se trece prin masina de tocat si se lasa intr-un vas...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de alinam

Musaca de vinete

Se inlatura cozile vinetelor, apoi se spala legumele cu apa rece si se taie felii groase de 3-4...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de alinam

Ciorba de pepene verde

Ceapa si morcovul se toaca marunt si se pun la fiert in 2 1/2 l apa. Coaja alba a pepenelui se...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Ciuperci cu sos de smantana

Se face un sos din smantana cu faina si sare si piper. Ciupercile se calesc in cratita, peste...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de iudita22

Covirgi cu susan

Facem maiaua astfel: drojdie, 1 lingura zahar, 2-3 linguri apa si 2-3 linguri apa calduta. Lasam...

Retete-culinare » Aluaturi si paine

0 comentarii
trimisa de alina1983

Suberek

Aluatul se prepara astfel: se amesteca faina, apa si sare. Se adauga faina cat cuprinde, astfel...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de alinam

Ayran

Puneti iaurtul (eu am folosit de oaie si bivolita) intr-un va inalt si adaugati apa pe el. Cu...

Retete-bauturi » Bauturi fara alcool

0 comentarii
trimisa de alinam

Supa de linte

Se alege lintea, se spala si se pune in apa din ajun. A doua zi se arunca apa si se pune la...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de eminul

Supa de linte si fasole

Lintea, fasolea si arpacasul se lasa la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi se scurge apa si...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Sis Kebab

Carnea se taie in cuburi cu latura de 2 cm. Ceapa se da pe razatoare, se stoarce si se pastreaza...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Pulpa de berbec umpluta

Pulpa de berbec se intinde pe un tocator de lemn si se asezoneaza cu sare si piper. Morcovii se...

Retete-culinare » Retete cu carne de vita

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Musaca turceasca

Se spala si se curata vinetele in fasii alternative, se taie in sferturi, apoi in bucati de cca...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Miel cu ceapa

Carnea se taie cuburi, iar cepele in sferturi. Se topeste untul intr-o cratita, se pune carnea...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Imam Bayildi

Se spala vinetele si se curata in fasii. Se incinge uleiul intr-o cratita , se pun la prajit...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Geagic

Castravetii se curata si se dau pe razatoarea mare sau se toaca in cuburi foarte mici si se pun...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Desert cu gutui

Se curata de coaja gutuile, se taie in jumatati, se scot cotoarele si se aranjeaza intr-o...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Chiftele de dovleac

Dovleacul se da pe razatoare mare si se stoarce bine de zeama. Se incinge untul intr-o tigaie,...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Ali Nazik

Se amesteca iaurtul bine cu sare si usturoiul si se pun deoparte. Se coc vinetele si ardeii pe...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Musaca

Cartofii curatati si spalati se taie rondele si se pun la prajit. Se scot pe servete de hartie...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de alinam

Pui din urfa

Se marineaza puiul astfel: se combina uleiul de masline cu pasta de ardei, bulionul, sare, piper...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Suberek

Intr-un castron se pune faina,sarea si uleiul. Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de LALY

Sarmalute de miel in foi de stevie

Dupa ce ati tocat carnea, tocati ceapa marunt, o caliti in 1-2 linguri de ulei la foc mediu,...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de tudora_tanase

Nuga a la Mihaela

Albusurile se bat bine intr-o cratita, se adauga zaharul, putin cate putin, cu o lingura. Se...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mihaela21

Supa rece de castraveti cu iaurt

Alegeti castraveti proaspeti, ii curatati de coaja si ii taiati in cubulete. Curatati usturoiul...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de gabriela26



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...