Dictionar de termeni - Lamaie


Dictionar de termeni: lamaie


Lamaie

L?„?’mâia este numele folosit pentru ??β€?esutul reproductiv care înconjoar?„?’ semin??β€?ele l?„?’mâiului. Este folosit?„?’ în scopuri culinare ??β„?i non culinare în toat?„?’ lumea. Fructul este folosit, în primul rând pentru sucul acestuia, în feluri de mâncare ??β„?i pr?„?’jituri. Sucul de l?„?’mâie este aproximativ 5% acid ??β„?i are unpH de la 2 la 3; acest lucru face ca l?„?’mâia s?„?’ fie o surs?„?’ ieftin?„?’ de acid pentru experimentele ??β„?tiin??β€?ifice educa??β€?ionale.

Despre l?„?’mâie este archicunoscut, c?„?’ are un con??β€?inut foarte ridicat de vitamina C, dar pu??β€?ini ??β„?tiu, c?„?’ este cel mai valoros fruct cu efect de absorb??β€?ie a toxinelor (antitoxic).[necesit?„?’ citare] L?„?’mâia provine din India, de unde s-a r?„?’spândit abia în secolul X-XI, astfel este unul din acele fructe în cazul c?„?’ruia în mod exceptional nu este aplicabil?„?’ formula "chiar ??β„?i grecii antici...". În zilele de azi s-a r?„?’spândit în toata lumea ??β„?i domeniile de utilizare sânt foarte variate: în mai multe locuri se folose??β„?te ??β„?i împotriva c?„?’derii p?„?’rului ??β„?i a m?„?’tre??β€?ii, amestecat cu ulei de avocado sau migdale. Lamaia este bogata in vitamina C care intareste sistemul imunitar si se comporta ca un antioxidant, protejand celulele de la vatamari radicale.

Sursa Wikipedia.org




RETETE CULINARE CARE CONTIN: Lamaie


Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...