Dictionar de termeni - Mozzarella


Dictionar de termeni: mozzarella


Mozzarella

Mozzarella este o branza moale, proaspata, obtinuta printr-un proces prin care branza dulce este scufundata in apa fierbinte si apoi framantata. Initial mozzarella se facea numai din lapte de bivolita dar acum se face mai mult din lapte de vaca.In magazin puteti gasi mozzarella ambalata in mediu uscat, de consistenta cascavalului si mozzarella proaspata care este moale si dulce cu o aroma delicata, ambalata in pungi cu apa sau zer. Va recomand sa folositi mozzarella proaspata si daca gasiti pe cea de bivolita, este cu adevarat delicioasa. Mozzarella este prezentata in mai multe forme si dimensiuni, cum ar fi:
Ovolini - de marimea unui ou
Bocconcini - de marimea unei imbucaturi
Ciliegine - de dimensiunea cireselor
Manteca - mozzarella modelata in jurul unei bucati de unt
Burata este o specialitate cu o pojghita de mozzarella la exterior si crema de mozzarella la interior.




RETETE CULINARE CARE CONTIN: Mozzarella


Retete cu carne de pui


Snitele de pui gratinat cu spaghete


Placinte, tarte si budinci


Tarta cu cartofi


Retete vegetariene


Dovlecei cu rosii gratinati


Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...