Lichior de gutui


Home » Retete-bauturi » Bauturi-alcoolice » Lichior de gutui


Lichior de gutui

Rating   ( 1 voturi)

4 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta bautura  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 3074 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 kg gutui, 1.5 l apa, 500 ml alcool, 1/2 gr zahar, 2 batoane scortisoara.


Mod de preparare:

Se taie felii gutuile cu tot cu coaja si samburi. Se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa. Se fierb pana se inmoaie gutuile bine de tot, (sa patrunda usor furculita in ele) dupa ce s-au fiert gutuile se scurge siropul rezultat printr-un tifon, adaugam zaharul batoanele de scortisoara si alcoolul si mai dam intr-un clocot. Cantitatile sunt in functie de cat sirop rezulta de la gutui, proportia ideala fiind la 1 l sirop 500 ml alcool si 1/2 kg zahar. Depinde insa foarte mult si de gradatia alcoolului si de gustul fiecaruia. Cand se raceste se strecoara din nou lichiorul, se pune in sticle si se lasa la macerat. Se poate servi si imediat, insa e mult mai bun si mai aromat dupa ce se macereaza.



0
Comentarii si intrebari la: Lichior de gutui

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...