Lichior de oua


Home » Retete-bauturi » Bauturi-alcoolice » Lichior de oua


Lichior de oua

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta bautura  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 2070 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

200 ml alcool, 7 galbenusuri, 300 ml lapte, 250 ml frisca lichida, 300 gr zahar pudra, esenta vanilie.


Mod de preparare:

Se bat galbenusurile cu zaharul pana se face ca o crema. Se adauga frisca putin cate putin si se mixeaza pana se ingroasa putin compozitia. Apoi adaugam laptele (nefiert) tot cate putin si mixam in continuare. Dupa ce s-au omogenizat bine ingredientele adaugam vanilia. Eu am pus vanilie bourbon de la Dr. Oetker. Adaugam apoi alcoolul. Eu am pus tuica de corcoduse de casa, adaugand si am tot gustand pana am simtit ca e suficient. Daca doriti o bautura mai tare, puteti pune mai mult de 200 gr, eu am vrut sa fie o bautura pentru doamne. Strecuram compozitia obtinuta, punem in niste recipiente de sticla si dam la rece. Dupa cateva ore se poate servi.



0
Comentarii si intrebari la: Lichior de oua

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...