Cidru de corcoduse


Home » Retete-bauturi » Bauturi-fara-alcool » Cidru de corcoduse


Cidru de corcoduse

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta bautura  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 3444 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

3 kg corcoduse rosii, 2 1/2 l apa, 1 kg zahar, 3-4 cuisoare, 3-4 batoane de scortisoara, zahar.


Mod de preparare:

Corcodusele se curata de codite, se spala si se pun la fiert cu apa pentru aproximativ 30 minute. Se lasa la racit 48 ore. Se trec prin strecuratoare, presand bine fructele. Se adauga un kilogram de zahar la litrul de lichid rezultat, se amesteca la rece pana se topeste tot zaharul. Se pune in damigeana, se adauga cuisoarele si scortisoara si se astupa cu dop de fermentatie. Se pune intr-o incapere in care temperatura sa nu treaca peste 18 grade Celsius si nu se mai misca 5-6 saptamani. Se trage de pe drojdii cu furtunul, se strecoara prin tifon ud pus in doua, acoperit cu vata si se pune in sticle. Se pastreaza la loc racoros.



0
Comentarii si intrebari la: Cidru de corcoduse

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...