Cidru de smochine


Home » Retete-bauturi » Bauturi-fara-alcool » Cidru de smochine


Cidru de smochine

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta bautura  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 2685 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

1 kg smochine, 2 kg zahar, 6 l apa, zeama de la 3 lamai mari si coaja rasa de la una dintre ele, 10 g drojdie de panificatie.


Mod de preparare:

Smochinele se dau prin masina de tocat si se pun intr-o dmigeana de 10 l. Zaharul se pune la fiert cu 3 litri de apa si zeama de la o lamaie. Se fierbe 10 minute, se raceste cu restul de apa, se pune restul de zeama de lamaie si coaja rasa de la una dintre ele si se toarna peste smochine. Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa. Se toarna in damigeana, se astupa cu dop de fermentatie si se lasa in pivnita 5-6 saptamani, agitand zilnic. Dupa limpezire se pune in sticle si se pastreaza la rece. Se poate servi.



0
Comentarii si intrebari la: Cidru de smochine

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...