Sirop de visine cu apa minerala


Home » Retete-bauturi » Bauturi-fara-alcool » Sirop de visine cu apa minerala


Sirop de visine cu apa minerala

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta bautura  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 2661 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

1 kg visine
1 kg zahar
apa minerala


Mod de preparare:

Spalam visinele si le scoatem samburii. Le punem intr-un vas si le amestecam cu 1 kg de zahar. Punem vasul in frigider, mai mestecam din cand in cand, si le lasam pana ce se topeste zaharul de tot si se formeaza un sirop destul de gros. Scoatem visinile din sirop si le lasam sa se scurga intr-o sita. Servim siropul cu apa plata sau apa minerala si eventual cuburi de gheata. Se pastreaza la frigider. Se poate pastra foarte bine si pentru iarna daca il punem in sticle inchise ermetic pe care le sterilizam astfel: asezam pe fundul unui vas un prosop, punem sticlele in asa fel incat sa ramana putina distanta intre ele completam cu apa pana la jumatatea sticlelor si punem pe aragaz la foc mic. Lasam sa fiarba pana da in clocot. Lasam sticlele sa se raceasca apoi le punem la loc intunecat in camara.



0
Comentarii si intrebari la: Sirop de visine cu apa minerala

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...