Aluat fraged fara zahar


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Aluat fraged fara zahar


Aluat fraged fara zahar

Rating   ( 1 voturi)

1 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 3401 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

(cantitati pentru o tava rotunda cu diametrul de 23-25 de cm)

250 gr faina
100 ml smantana
75 gr de unt
1 varf de cutit de bicarbonat dizolvat in putin rom sau 1/2 dintr-un pachetel mic de drojdie proaspata (app 20 de gr)
sare


Mod de preparare:

Se pune intr-un castron faina, se adauga smantana si untul inmuiat, un praf de sare. Daca folositi bicarbonat trebuie stins in putin rom, daca folositi drojdie, presarati deasupra ei, intr-o cescuta, 1/2 lingurira de zahar si amestecati cu o furculita pana devine lichida. Puneti bicarbonatul sau drojdia impreuna cu celelalte ingrediente si incepeti sa framantati. Trebuie framantata cam 15 minute, pana cand se incorporeaza bine toata faina si untul. Daca va este mai usor, poate fi framantata si direct pe masa. Aluatul trebuie sa fie destul de tare si sa se desprinda cu usurinta de pe maini. Daca vedeti ca este prea tare, puteti sa mai adugati o lingura de smantana. Dupa ce l-ati framantat, se face din el o bila rotunta, se infasoara cu folie de plastic si se pune la frigider 20-30 de minute. Aluatul fraged fara zahar se poate folosi la orice fel de tarta sau placinta care nu este dulce.



0
Comentarii si intrebari la: Aluat fraged fara zahar

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...