Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Aluat fraged fara zahar
Aluat fraged fara zahar
Rating ( 1 voturi)
click pentru marirea imaginii.
Reteta trimisa de: admin
Reteta vizualizata de: 3401 ori
Vezi toate retetele bucatarului (526)Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru mai multe portii
(cantitati pentru o tava rotunda cu diametrul de 23-25 de cm)
250 gr faina
100 ml smantana
75 gr de unt
1 varf de cutit de bicarbonat dizolvat in putin rom sau 1/2 dintr-un pachetel mic de drojdie proaspata (app 20 de gr)
sare
Mod de preparare:
Se pune intr-un castron faina, se adauga smantana si untul inmuiat, un praf de sare. Daca folositi bicarbonat trebuie stins in putin rom, daca folositi drojdie, presarati deasupra ei, intr-o cescuta, 1/2 lingurira de zahar si amestecati cu o furculita pana devine lichida. Puneti bicarbonatul sau drojdia impreuna cu celelalte ingrediente si incepeti sa framantati. Trebuie framantata cam 15 minute, pana cand se incorporeaza bine toata faina si untul. Daca va este mai usor, poate fi framantata si direct pe masa. Aluatul trebuie sa fie destul de tare si sa se desprinda cu usurinta de pe maini. Daca vedeti ca este prea tare, puteti sa mai adugati o lingura de smantana. Dupa ce l-ati framantat, se face din el o bila rotunta, se infasoara cu folie de plastic si se pune la frigider 20-30 de minute. Aluatul fraged fara zahar se poate folosi la orice fel de tarta sau placinta care nu este dulce.
Nu exista comentarii la acest articol!
Adaugati un comentariu!ALTE RETETE CULINARE DIN CATEGORIA: Aluaturi si paine
Alte retete culinare din categoria Aluaturi si paine

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.
trimite o reteta
Follow @La_Baguette
Ne gasesti si pe