Aluat fraged pentru prajituri


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Aluat fraged pentru prajituri


Aluat fraged pentru prajituri

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1778 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

300 gr faina
200 gr unt
100 gr zahar pudra
1 ou intreg
1 galbenus
sare


Mod de preparare:

Se pune intr-un castron faina, se adauga zaharul, ouale, untul inmuiat si un praf de sare. Trebuie framantat bine cam 15 minute, pana cand se incorporeaza bine toata faina si untul. Daca va este mai usor, poate fi framantat si direct pe masa. Aluatul trebuie sa fie destul de tare si sa se desprinda cu usurinta de pe maini. Dupa ce l-ati framantat, se face din el o bila rotunta, se infasoara cu folie de plastic si se pune la frigider 20-30 de minute, poate fi folosit si a doua zi. Se foloseste la prajituri sau biscuiti de casa.



0
Comentarii si intrebari la: Aluat fraged pentru prajituri

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...