Aluat fraged pentru tarte cu fructe


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Aluat fraged pentru tarte cu fructe


Aluat fraged pentru tarte cu fructe

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2618 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata

Ingrediente:

faina
200 gr de unt
200 gr de smantana
100 gr zahar pudra
sare
1 varf de cutit de bicarbonat dizolvat in putin rom sau 1/2 dintr-un pachetel mic de drojdie proaspata (app 20 de gr)


Mod de preparare:

Se pune intr-un castron smantana si untul inmuiat, un praf de sare si zaharul. Faina se pune treptat, pana cand va rezulta un aluat tare, care sa se desprinda usor de pe maini. Daca folositi bicarbonat trebuie stins in putin rom, daca folositi drojdie, presarati deasupra ei, intr-o cescuta, 1/2 lingurira de zahar si amestecati cu o furculita pana devine lichida. Puneti bicarbonatul sau drojdia impreuna cu celelalte ingrediente. Aluatul trebuie framantat cam 10-15 minute, pana cand se incorporeaza bine toata faina si untul. Dupa ce l-ati framantat, se face din el o bila rotunta, se infasoara cu folie de plastic si se pune la frigider 20-30 de minute. Aluatul fraged astfel preparat se poate folosi la orice tarta cu fructe (cu felii de mere, pere, piersici, cu cirese, capsuni, visine etc).



0
Comentarii si intrebari la: Aluat fraged pentru tarte cu fructe

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...