Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Aluat fraged pentru tarte cu fructe
Aluat fraged pentru tarte cu fructe
Rating ( 0 voturi)
click pentru marirea imaginii.
Reteta trimisa de: admin
Reteta vizualizata de: 2618 ori
Vezi toate retetele bucatarului (526)Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata
Ingrediente:
faina
200 gr de unt
200 gr de smantana
100 gr zahar pudra
sare
1 varf de cutit de bicarbonat dizolvat in putin rom sau 1/2 dintr-un pachetel mic de drojdie proaspata (app 20 de gr)
Mod de preparare:
Se pune intr-un castron smantana si untul inmuiat, un praf de sare si zaharul. Faina se pune treptat, pana cand va rezulta un aluat tare, care sa se desprinda usor de pe maini. Daca folositi bicarbonat trebuie stins in putin rom, daca folositi drojdie, presarati deasupra ei, intr-o cescuta, 1/2 lingurira de zahar si amestecati cu o furculita pana devine lichida. Puneti bicarbonatul sau drojdia impreuna cu celelalte ingrediente. Aluatul trebuie framantat cam 10-15 minute, pana cand se incorporeaza bine toata faina si untul. Dupa ce l-ati framantat, se face din el o bila rotunta, se infasoara cu folie de plastic si se pune la frigider 20-30 de minute. Aluatul fraged astfel preparat se poate folosi la orice tarta cu fructe (cu felii de mere, pere, piersici, cu cirese, capsuni, visine etc).
Nu exista comentarii la acest articol!
Adaugati un comentariu!ALTE RETETE CULINARE DIN CATEGORIA: Aluaturi si paine
Alte retete culinare din categoria Aluaturi si paine

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.
trimite o reteta
Follow @La_Baguette
Ne gasesti si pe