Chifle cu susan


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Chifle cu susan


Chifle cu susan

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 936 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

250 g faina de secara, 10 g drojdie de bere proaspata, 30 ml ulei de masline, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita rasa de sare, 500 g faina alba, 150 ml iaurt simplu, 1 ou, 200 ml lapte degresat, 3 linguri de lapte de uns pe deasupra, seminte de susan.


Mod de preparare:

Cerni faina de doua ori intr-un castron mare. Amesteci drojdia cu zaharul, putin lapte caldut si torni maiaua in castronul cu faina. Lasi circa 20 minute sa creasca maiaua, apoi amesteci cu restul fainii, in timp ce torni treptat laptele caldut, iaurtul, sarea si oul. Incepi sa framanti aluatul in timp ce torni treptat uleiul. Acoperi aluatul cu un prosop si il lasi sa dospeasca circa o ora la cald. Asezi aluatul pe planseta, il imparti in sase bucati, le dai forma rotunda si le asezi intr-o forma rotunda tapetata cu folie speciala pentru copt. Le lasi din nou sa creasca in forma circa 20 minute, apoi le ungi cu o pensula inmuiata in lapte caldut si presari deasupra seminte de susan. Introduci forma in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute, apoi le scoti, acoperi cu un prosop si le lasi sa se raceasca.



0
Comentarii si intrebari la: Chifle cu susan

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...