Chifle cu usturoi


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Chifle cu usturoi


Chifle cu usturoi

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alina1983


Reteta vizualizata de: 1421 ori

Vezi toate retetele bucatarului (52)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

Aluat:
o capatana usturoi
500 g faina alba
100 ml apa
150 ml lapte
30 ml ulei de masline
10 g drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingurita miere
Finisare:
2 linguri lapte
2 linguri ulei de masline
sare de mare
fulgi de ardei iute
ierburi aromatice uscate
seminte ( dupa dorinta fiecaruia)


Mod de preparare:

1. M-am invatat comoda, asa ca aluatul l-am preparat la masina de paine, programul de framantare si dospire ( cel de pizza). Laptele se lasa la infuzat cu usturioul, iar pentru acest pas e nevoie sa fie fiert in prealabil. Dupa ce laptele se mai raceste, se pun in cuva masinii ingredientele astfel: faina si sarea, drojdia amestecata cu zaharul si mierea (dizolvata in putina apa calduta), restul de apa calduta si laptele din care am scos cateii de usturoi. 2. Cand aluatul e gata, se imparte in 8 bucati egale, pe o plansa de lucru, tapetata cu faina. Chiflele se formeaza formand un fel de bocceluta. adica se trage aluatul in jos, iar partea respectiva va sta cu fundul pe tava. 3. Se aseaza chiflutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa la crescut 15 minute, acoperite cu un servet. 4. Se ung cu lapte amestecat cu ulei, apoi presaram semintele preferate, fulgi de ardei sau ierburi uscate. 5. Se dau chiflele la copt, in cuptorul incins in prealabil. Se coc circa 20 de minute, pana devin rumenii. O bunatate!



0
Comentarii si intrebari la: Chifle cu usturoi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...