Covirgi cu susan


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Covirgi cu susan


Covirgi cu susan

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alina1983


Reteta vizualizata de: 1293 ori

Vezi toate retetele bucatarului (52)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1/2 kg faina, 1 cub drojdie (1 plic drojdie uscata), 300 ml apa calduta (sau 150 ml apa + 150 ml lapte), 1 lingurita zahar, 4 linguri miere, 1 plic zahar vanilat, 150 g susan (prajit), sare, ulei. Suplimentar: 3 linguri miere, 300 ml apa calda.


Mod de preparare:

Facem maiaua astfel: drojdie, 1 lingura zahar, 2-3 linguri apa si 2-3 linguri apa calduta. Lasam la crescut (pana apar bulbucii aceia deasupra) apoi, framantam un aluat din faina in mijlocul careia punem maiaua, apa si un praf de sare. Lasam la dospit, intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul. Framantam din nou aluatul, incorporam 1-2 linguri ulei caldut, apoi mai lasam 20 de minute la crescut. Procedam la a treia framantare, ca sa scoatem aerul. Impartim aluatul in 12-14 bucati, pe care le rulam sub forma de sul. Le unim si le lipim bine, ca sa ne rezulte covrigeii astia minunati. Ii inmuiem 1-2 minute in apa cu miere, apoi ii tavalim prin susanul usor rumenit intr-o tigaie neaderenta. Punem covrigeii pe o tava tapetata cu hartie de copt si-i dam la copt, circa 20 de minute.



0
Comentarii si intrebari la: Covirgi cu susan

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...