Covrigi din faina integrala si chimen


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Covrigi din faina integrala si chimen


Covrigi din faina integrala si chimen

Rating   ( 3 voturi)

5 3

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Liamaria


Reteta vizualizata de: 3548 ori

Vezi toate retetele bucatarului (35)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru aluat: 200g apa, 1 lingurita sare, 1 lingurita rasa chimen macinat (grosier), ½ lingurita zahar, 2 linguri ulei, 500g faina integrala, 10g drojdie uscata. Pentru glazura: 1 ou, 1 lingurita lapte, ½ lingurita chimen macinat (grosier).


Mod de preparare:

Eu am facut aluatul acestor covrigi la masina de paine. Am adaugat ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea enumerata si am setat aparatul pentru framantat si dospit. Cand aluatul a fost gata de prelucrat, adica dospit si frumos crescut, l-am rasturnat pe planseta de lucru si l-am impartit in bucatele mici din care am modelat rulouri lungi, subtiri, din care, apoi, am format covrigeii (vezi foto). Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un bol, ajutandu-ma de o furculita, am batut oul cu laptele si cu ajutorul unei pensule de silicon, am uns covrigii. Am presarat chimen deasupra si le-am dat la copt (cuptorul fiind preincalzit), pentru 20-25 de minute. Se pot servi atat calde, cat si reci. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Covrigi din faina integrala si chimen

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...