Franzela cu malai


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Franzela cu malai


Franzela cu malai

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 1203 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 cub drojdie proaspata (25 gr)
1 lingura zahar
200-300 ml lapte (sau apa)
1 lingurita sare
2 linguri ulei
100 gr faina de porumb (malai)
400 gr faina alba


Mod de preparare:

Se framanta ingredientele de mai sus pana se obtine un aluat de consistenta normala, pana cand porozitatea este uniforma. Se lasa sa se odihneasca 10-15 min, apoi se mai framanta putin, dupa care se modeleaza. In functie de consistenta acestuia, puteti pune painea in tavi de cozonac (in cazul in care aluatul este moale) unse cu ulei si tapetate cu faina, fie direct in tava de aragaz (cand aluatul este mai tare, precum cel de paine), care a fost unsa cu putin ulei. Lasati aluatul modelat la dospit in tavi pana atunci cand, daca apasati cu degetul, revine la forma initiala. Inainte de a introduce la cuptor stropiti cu apa calduta.



0
Comentarii si intrebari la: Franzela cu malai

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...