Haios cu untura


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Haios cu untura


Haios cu untura

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: 27ralu


Reteta vizualizata de: 2128 ori

Vezi toate retetele bucatarului (261)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Ungaria
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 kg faina, 600 gr untura, 3 galbenusuri, 3 linguri smantana, 3 linguri otet, 3 linguri ulei, 1 lingurita sare, apa minerala/sifon, 1/2 praf de copt.


Mod de preparare:

Pentru haios cu untura, faina se imparte in 2 parti: o parte (300 gr) se framanta cu untura si cu putina sare. Restul de faina (700 gr) se framanta cu galbenusurile, smantana, otetul, uleiul, sarea si apa minerala, astfel incat sa obtineti un aluat moale. Adaugati praful de copt stins cu otet. Cand aluatul nu se mai prinde de maini, impartiti-l in 2 parti. Se intinde o foaie, se unge cu untura, se impatureste in aceeasi directie de 3 ori, lasand de fiecare data cate 15 minute repaus. Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie cu un cutit incalzit patratele care se umplu cu gem de caise sau nuca inmuiata in sirop. Se coace la foc potrivit. Haiosul cu untura se pudreaza cu zahar vanilat. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Haios cu untura

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Focaccia cu masline si rozmarin

Punem faina intr-un bol. Amestecam drojdia cu putina apa calda, apoi o punem peste faina....

Paine cu sana si seminte de in

Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol. Drajdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am...

Friganele spaniole, torijas

Bate ouale cu laptele si scortisoara. Treci feliile de paine prin acest amestec si le...

Paine cu branza si usturoi

Intr-un vas incapator punem faina, drojdia bucatele mici, zaharul, sarea si galbenusul....

Impletituri cu mac si susan

Se pun faina, ouale, drojdia, zaharul si sarea intr-un castron mediu, se adauga laptele si se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...