Lipie de casa


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Lipie de casa


Lipie de casa

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 3959 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

600g faina, 150 ml apa calda sau lapte, 1 lingurita sare, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita condimente din plante uscate (patrunjel, rozmarin, cimbru, etc), 6 linguri de ulei.


Mod de preparare:

Din aceasta compozitie ies 10 bucati. Se amesteca faina, sarea, praful de copt si condimentele din plante intr-un vas. Se adauga uleiul si apa. Se amesteca pana cand se formeaza o compozitie omogena. Lasati aluatul 30 de minute sa se odihneasca acoperit cu folie de plastic. Divizati aluatul in 10 si cu un sucitor intindeti fiecare bila de aluat folosing faina, ca sa nu se lipeasca. Nu intindeti de prea multe ori aluatul deoarece se va intari. Doar o data si bine. Formati lipii subtiri care apoi trebuie coapte. Incalziti o tigaie de teflon la foc mare, apoi adaugati o lipie, coaceti-o cam 30 de secunde pe o parte si apoi intoarceti-o. Lipiile trebuie sa arata uscate si sa aiba cateva puncte maronii cand sunt gata. Nu le coaceti prea mult pentru ca vor deveni tari.



0
Comentarii si intrebari la: Lipie de casa

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...