Melci cu nuca si cacao


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Melci cu nuca si cacao


Melci cu nuca si cacao

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Sim0na


Reteta vizualizata de: 864 ori

Vezi toate retetele bucatarului (370)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

500 g faina + 50g
250 ml lapte
1 ou
100 g zahar
10 g drojdie uscata
100 g unt moale
esenta vanilie
sare
umplutura:
100 g unt moale
100 g nuca macinata
2 linguri cacao
2 linguri zahar
uns:
1 galbenus
2 linguri lapte


Mod de preparare:

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de vanilie. Separat am amestecat faina cernuta cu drojdia. Peste faina am pus compozitia de lapte si am amestecat la inceput cu o lingura. Am adaugat untul moale si am amestecat. Am framantat cu mana aluatul, pana a devenit elastic. La mine a mai fost nevoie de cca 50 g faina, deci ar fi bine s-o aveti la indemana. Aluatul l-am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la dospit intr-un loc ferit de curenti, pentru cca 1-1,30 ora. Cand aluatul a crescut, l-am pus pe masa infainata l-am impartit in doua, intinzand fiecare foaie de cca 0,7-0,8 cm grosime. Foaia am uns-o cu untul moale, peste care am presarat cacaoa, zaharul, iar la final nuca macinata. Am rulat foaia pe lungime si am taiat oblic bucati potrivit de mari. Fiecare bucata am presat-o cu coada unei linguri, dandu-i forma de floare. Am pus briosele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Am lasat la crescut cca 30 minute, apoi le-am uns cu galbenusul de ou amestecat cu laptele. Tava am dat-o la cuptorul preincalzit pentru cca 20 minute, sau pana s-au rumenit frumos. Parfumate, pufoase si delicioase!!



0
Comentarii si intrebari la: Melci cu nuca si cacao

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

Taitei de casa

Ouale se bat cu o furculita, impreuna cu putina sare. Se adauga faina in ploaie pana obtinem...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...