Paine cu branza si usturoi


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Paine cu branza si usturoi


Paine cu branza si usturoi

Rating   ( 1 voturi)

1 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: gaby_d


Reteta vizualizata de: 1411 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

500 gr faina
25 gr drojdie proaspata
100 gr unt
1 galbenus de ou
250 ml lapte
o lingurita sare mare
o lingura zahar
ulei de masline – 50 ml.
60 gr unt
1 albus de ou
100 gr cas framantat, sarat
o lingurita oregano uscat
o lingurita marar uscat
o lingurita pudra de usturoi
1 ou pentru uns 


Mod de preparare:

Intr-un vas incapator punem faina, drojdia bucatele mici, zaharul, sarea si galbenusul. Incalzim laptele si adaugam in el untul taiat cubulete. Lasam cateva momente pana se topeste usor apoi incepem sa adaugam putin cate putin din amestec peste faina framantand usor pana obtinem un aluat elastic. Daca este prea moale mai punem putina faina, iar daca e mult prea ferm mai punem lapte caldut. Framantam aluatul timp de 10 -15 minute, adaugand treptat 50 ml ulei de masline. Ungem cu putin ulei, acoperim vasul cu un servet curat si lasam aluatul la dospit la loc cald timp de o ora si jumatate – doua ore. Pe masa de lucru infainata rasturnam aluatul si intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulara. Din unt, branza, ierburi, albuaul de ou si pudra de usturoi facem o pasta pe care o distribuim uniform, cu mana, peste aluat. Cu un cutit ascutit taiem aluatul in patrate (sau dreptunghiuri, depinde de marimea tavii) pe care le suprapunem oblic lasand cativa cm liberi din fiecare patrat. Luam usor “pachetul” format si-l transferam in tava in care am pus hartie pentru copt. Batem usor un ou si cu o pensula ungem intreaga suprafata a painii. Mai lasam 15 minute la loc cald, preincalzim cuptorul si coacem painea la foc mediu pana se rumeneste frumos.



0
Comentarii si intrebari la: Paine cu branza si usturoi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...