Paine cu sana si seminte de in


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Paine cu sana si seminte de in


Paine cu sana si seminte de in

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Sim0na


Reteta vizualizata de: 926 ori

Vezi toate retetele bucatarului (370)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

500 g faina alba
25 g drojdie
200 ml sana
1 ou fazan
100 ml apa calduta
3 linguri ulei de masline
1 lingura rasa sare


Mod de preparare:

Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol. Drajdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am lasat-o sa creasca punand-o in mijlocul fainii. Cand drojdia a scescum, am amestecat turnand si restul de apa, iar apoi sana. Am incorporat si oul, iar la final semintele de in. Am framantat aluatul pana a devenit elastic (cca 10 minute), adaugand treptat si uleiul de masline. Am pus bila intr-un vas, pe care l-am acoperit cu folie, si am lasat la crescut. Cam asa arata dupa 45 minute. Pe masa infainata am format painica, pe care am pus-o intr-un vas de yena uns in prealabil. Am acoperit vasul cu folie si am mai lasat la crescut 30 minute. Aici am gresit, pentru ca aluatul nu a putut creste calumea si s-a latit. Am dat vasul la cuptorul preincalzit, in care imediat am aruncat o ceasca de apa, intr-o tava asezata pe fundul cuptorului, inchizand rapid usa. Am lasat painica la cuptor 40 minute. A iesit o paine frumoasa si gustoasa, chiar daca nu a fost foarte inalta! Pofta buna va doresc!



0
Comentarii si intrebari la: Paine cu sana si seminte de in

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...