Paine cu seminte


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Paine cu seminte


Paine cu seminte

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: mariutza


Reteta vizualizata de: 1308 ori

Vezi toate retetele bucatarului (71)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 kg faina
50 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
500 ml apa calduta
1/4 cana ulei de masline
seminte de in,sau miez de dovleac,miez de floarea soarelui


Mod de preparare:

Faina uscata si data macar o data prin sita se amesteca cu semintele si apoi cu uleiul si cu drojida frecata cu zahar. Adaug apa calduta amestecata cu sarea si framant bine de tot pana nu se mai tine de mana si se aduna frumos de pe marginile ligheanului. Ung coca cu un pic de ulei,acopar vasul cu un servet si las la crescut la loc cald pana ce coca isi dubleaza volumul. Impart coca in functie de tavile pe care le am,pun coca in tavi (unse cu ulei sau tapetate cu hartie de copt) si mai las la crescut inca 15 minute. Dau la cuptor pentru 30 minute la 180 grade,dar am grija sa intorc tavile la jumatatea timpului. (eu am cuptor electric cu o functie care imi permite sa nu il preincalzesc).Cand painea este gata (incercati cu paiul) o scot din tavi si o invelesc intr-un prosop pana se raceste de tot.



0
Comentarii si intrebari la: Paine cu seminte

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...