Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Paine de casa simpla
Paine de casa simpla
Rating ( 1 voturi)
click pentru marirea imaginii.
Reteta trimisa de: deyutzky
Reteta vizualizata de: 1324 ori
Vezi toate retetele bucatarului (52)Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mic
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru mai multe portii
Ingrediente sunt pentru 2 paini: 500 gr faina, 1 pahar de apa calduta (250 ml), 25 gr drojdie proaspata, 5 linguri de ulei, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita de sare.
Mod de preparare:
Dizolvam drojdia in cantitatea de apa calduta specificata in reteta. Turnam faina intr-un vas mare. Facem o gaura in mijlocul fainii in care adaugam pe rand drojdia dizolvata, sarea, uleiul si zaharul. Framantam bine pana se omogenizeaza. Cand coca e bine framantata, acoperim bolul cu un prosop curat si il lasam la loc caldut timp de 1 ora. Impartim aluatul in 2 bucati, apoi impartim fiecare bucata in 3 bucatele mai mici, rezultand 6 bucatele in total. Sucim fiecare bucatica astfel incat sa iasa 6 snururi de aceeasi lungime. Pentru prima paine, impletim 3 snururi de aluat (la fel facem si pentru a 2 a paine). Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 forme de paine. Asezam painicile inauntru si le mai lasam sa cresca inca 15-20 min, acoperite cu un prosop. Le stropim cu putin apa inainte sa le bagam la cuptor (pentru a se rumeni ). Painicile vor sta la cuptor aprox. 35-40 de minute, la foc mic, pana se rumenesc frumos. Dupa ce scoatem painile din cuptor, le acoperim cu un prosop pentru a fi mai moi. Painile se pastreaza in pungi de plastic. Pofta buna!!!
Nu exista comentarii la acest articol!
Adaugati un comentariu!ALTE RETETE CULINARE DIN CATEGORIA: Aluaturi si paine
Alte retete culinare din categoria Aluaturi si paine

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.
trimite o reteta
Follow @La_Baguette
Ne gasesti si pe