Paine de casa simpla


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Paine de casa simpla


Paine de casa simpla

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: deyutzky


Reteta vizualizata de: 1324 ori

Vezi toate retetele bucatarului (52)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Ingrediente sunt pentru 2 paini: 500 gr faina, 1 pahar de apa calduta (250 ml), 25 gr drojdie proaspata, 5 linguri de ulei, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita de sare.


Mod de preparare:

Dizolvam drojdia in cantitatea de apa calduta specificata in reteta. Turnam faina intr-un vas mare. Facem o gaura in mijlocul fainii in care adaugam pe rand drojdia dizolvata, sarea, uleiul si zaharul. Framantam bine pana se omogenizeaza. Cand coca e bine framantata, acoperim bolul cu un prosop curat si il lasam la loc caldut timp de 1 ora. Impartim aluatul in 2 bucati, apoi impartim fiecare bucata in 3 bucatele mai mici, rezultand 6 bucatele in total. Sucim fiecare bucatica astfel incat sa iasa 6 snururi de aceeasi lungime. Pentru prima paine, impletim 3 snururi de aluat (la fel facem si pentru a 2 a paine). Ungem cu ulei si tapetam cu faina 2 forme de paine. Asezam painicile inauntru si le mai lasam sa cresca inca 15-20 min, acoperite cu un prosop. Le stropim cu putin apa inainte sa le bagam la cuptor (pentru a se rumeni ). Painicile vor sta la cuptor aprox. 35-40 de minute, la foc mic, pana se rumenesc frumos. Dupa ce scoatem painile din cuptor, le acoperim cu un prosop pentru a fi mai moi. Painile se pastreaza in pungi de plastic. Pofta buna!!!



0
Comentarii si intrebari la: Paine de casa simpla

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...