Paine de secara cu seminte


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Paine de secara cu seminte


Paine de secara cu seminte

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Sim0na


Reteta vizualizata de: 1070 ori

Vezi toate retetele bucatarului (370)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

200 g faina secara, 200 g faina alba, 100 g faina neagra, 1 lingurita sare, 20 g drojdie proaspata, 200 ml apa calduta, 50 g unt topit, ulei de masline pentru uns tava, mac, susan, seminte de floarea soarelui.


Mod de preparare:

Toate cele 3 feluri de faina, semintele si sarea le-am amestecat bine cu o lingura de lemn. Drojdia am dizolvat-o in apa calduta, am pus un praf de faina si am lasat 10 min la crescut. Dupa cele 10 minute, am adaugat drojdia dizolvata peste amestecul de faina si am amestecat bine. Am pus si untul topit si racit si am framantat timp de 10-15 minute. Am acoperit vasul cu folie si am lasat la crescut intr-un loc caldut timp de 30 minute. Cand aluatul si-a dublat volumul am format painica si am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline. Am lasat la crescut alte 30 minute, pana a crescut. Cu o pensul imnuiata in apa am uns painica, am presarat mac si am aruncat in ploaie putina faina alba. Dat dat-o la cuptor pentru 45-50 minte (depinde de cuptor). Am mancat painica calduta (ca doar nu credeati ca am mai avut randare! ), langa o ciorbita de vacuta!



0
Comentarii si intrebari la: Paine de secara cu seminte

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...