Paine impletita


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Paine impletita


Paine impletita

Rating   ( 2 voturi)

3 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Ina


Reteta vizualizata de: 1979 ori

Vezi toate retetele bucatarului (16)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata

Ingrediente:

325 ml apa
2 linguri cu ulei
2 lingurite cu sare
2 linguri cu zahar
2,5 linguri lapte praf
600 g faina alba ( am folosit boromir)
1,5 lingurite cu drojdie uscata


Mod de preparare:

In masina de facut paine se adauga ingredientele, in ordinea inscrisa, se alege meniul de framantare si dospire si se actionea]a butonul de pornire. ( ingredientele se pot framanta si cu mana, cu conditia ca drojdia sa fie amestecata initial cu zaharul). Cand aluatul si-a dublat volumul la dospire, se imparte in doua jumatati egale care se intind si se impletesc. Asezam impletitura intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, acoperim cu un prosop si lasam la loc cald sa creasca, cca 20 minute. Stropim painea necoapta cu apa si presaram mac pe toata suprafata. Coacem in cuptorul incins, la foc potrivit, 40-45 minute. Obtinem o paine extrem de pufoasa, dulceaga si cu coaja subtire.



0
Comentarii si intrebari la: Paine impletita

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...