Paine pentru sandvisuri


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Paine pentru sandvisuri


Paine pentru sandvisuri

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: adriana


Reteta vizualizata de: 1181 ori

Vezi toate retetele bucatarului (203)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

500 g faina
150 ml sana
100 g kefir
50 g unt
1 lingura sare
1 lingurita miere
1 cub de drojdie
1 galbenus
lapte


Mod de preparare:

Drojdia o dizolvam in putina apa calduta, amestecam si lasam 5 minute sa faca basicute. Intr-un vas mai mare amestecam faina cu sarea si facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia, mierea si incepem sa framantam, adaugand treptat sana si kefirul, la final framantam cu untul topit si racit, acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, framantam din nou cca 2-3 minute si ii dam forma lunguiata si asezam in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt, acoperim si mai lasam la dospit cca 20 minute. Ungem cu un galbenus desfacut cu lapte si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.



0
Comentarii si intrebari la: Paine pentru sandvisuri

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...