Paine spaniola


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Paine spaniola


Paine spaniola

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: mitinita


Reteta vizualizata de: 680 ori

Vezi toate retetele bucatarului (243)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Spania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 1/2 lingura de drojdie uscata, 3 cani apa calduta, 7 cani de faina, 2 lingurite sare, 1/4 cana ulei de masline extra virgin.


Mod de preparare:

Amesteca drojdia cu apa si pune-o deoparte 10 minute. Amesteca sarea cu faina. Adauga uleiul de masline si amesteca cu degetele. Incetul cu incetul adauga apa cu drojdia, continuand sa amesteci cu degetele. Pune aluatul pe o masa pe care ai presarat in prealabil faina. Framanta pana aluatul devine elastic. Pune aluatul intr-un bol si lasa-l deoparte la caldura, pana se dubleaza. Framanta-l din nou si lasa-l deoparte 15 minute. Taie bucati din aluat si da-le forma dorita. Poti taia sau cresta deasupra pentru forma. Se coace in cuptorul incalzit, la foc mare, cam 30-50 de minute. S-ar putea sa nu-ti reuseasca de prima data (vezi poza mea), dar dupa ce ai incercat reteta de cateva ori vei avea rezultate excelente.



0
Comentarii si intrebari la: Paine spaniola

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...