Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Paine spaniola
Paine spaniola
Rating ( 0 voturi)
click pentru marirea imaginii.
Reteta trimisa de: mitinita
Reteta vizualizata de: 1323 ori
Vezi toate retetele bucatarului (243)Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru mai multe portii
1 1/2 lingura de drojdie uscata, 3 cani apa calduta, 7 cani de faina, 2 lingurite sare, 1/4 cana ulei de masline extra virgin.
Mod de preparare:
Amesteca drojdia cu apa si pune-o deoparte 10 minute. Amesteca sarea cu faina. Adauga uleiul de masline si amesteca cu degetele. Incetul cu incetul adauga apa cu drojdia, continuand sa amesteci cu degetele. Pune aluatul pe o masa pe care ai presarat in prealabil faina. Framanta pana aluatul devine elastic. Pune aluatul intr-un bol si lasa-l deoparte la caldura, pana se dubleaza. Framanta-l din nou si lasa-l deoparte 15 minute. Taie bucati din aluat si da-le forma dorita. Poti taia sau cresta deasupra pentru forma. Se coace in cuptorul incalzit, la foc mare, cam 30-50 de minute. S-ar putea sa nu-ti reuseasca de prima data (vezi poza mea), dar dupa ce ai incercat reteta de cateva ori vei avea rezultate excelente.
Nu exista comentarii la acest articol!
Adaugati un comentariu!ALTE RETETE CULINARE DIN CATEGORIA: Aluaturi si paine
Alte retete culinare din categoria Aluaturi si paine

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.
trimite o reteta
Follow @La_Baguette
Ne gasesti si pe