Panie cu masline greceasca


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Panie cu masline greceasca


Panie cu masline greceasca

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 820 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

650 g faina, 25 g drojdie proaspata, 300 ml apa calduta, 5 linguri ulei de masline, 2 lingurite sare, 1 lingura oregano (optional), 150 g masline negre fara samburi.


Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu putina apa si o lingura de faina. Lasi maiaua sa se dospeasca circa 30 minute. Intre timp faci o infuzie, din restul de apa si oregano, daca aveti, o lasi 5-6 minute si o strecori. Amesteci maiaua cu restul de faina, infuzia de oregano strecurata, sare si ulei. Framanti bine toate ingredientele pana sa obtii un aluat omogen. Adaugi maslinele, framanti din nou delicat pentru a nu zdrobi maslinele, apoi acoperi aluatul cu un prosop si il lasi la crescut circa 45 minute. Asezi aluatul pe planseta, il framanti putin, dupa care modelezi doua paini. Le asezi intr-o tava tapetata cu folie de copt, le lasi sa mai stea la crescut circa 40 minute, apoi le introduci in cuptorul bine incins, circa 35-40 minute pana se rumenesc frumos deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Panie cu masline greceasca

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...