Pizza cu maia


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Pizza cu maia


Pizza cu maia

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: mitinita


Reteta vizualizata de: 2198 ori

Vezi toate retetele bucatarului (243)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

220 ml apa, 350 gr faina alba, 7 gr sare, 30 gr maia activa, 360 ml sos de pizza de casa, 300 gr cascaval ras.


Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca apa cu maia, apoi se adauga faina si se framanta un aluat. Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa deoparte 30 de minute. Se adauga sarea aluatului si se framanta bine. Se unge un vas rotund cu ulei si se aseaza aluatul pe care l-am format ca o minge. Se unge aluatul si deasupra cu putin ulei si se acopera bolul cu un capac sau cu o punga de plastic. Se pune aluatul in frigider pentru 24 de ore,dar se poate tine acolo 6 zile. A doua zi, scoatem aluatul din frigider si il lasam la temperatura camerei o ora. Preincalzim cuptorul. Pe masa de lucru intindem aluatul si il punem in tava. Punem deasupra sos de pizza de casa (sos de rosii, usturoi, ceapa calita, busuioc, oregano si ulei de masline) si cascaval ras. Se da la cuptor si se coace cam 8-10 minute sau pana cand cascavalul incepe sa se rumeneasca.



0
Comentarii si intrebari la: Pizza cu maia

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...