Taitei de casa


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Taitei de casa


Taitei de casa

Rating   ( 2 voturi)

1 2

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Mamon


Reteta vizualizata de: 1440 ori

Vezi toate retetele bucatarului (10)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

1 ou mare (de tara, daca aveti)
faina cat cuprinde


Mod de preparare:

Se pune niste faina intr-un castron si se face o adancitura in care se sparge oul. Se amesteca apoi cu o fruculita pana cand se incorporeaza oul. Se scoate aluatul astfel facut pe masa tapetata cu faina si se framanta bine pana cand aluatul devine elastic. Acesta trebuie sa fie un aluat tare. Se modeleaza din el o bila si se intinde cu sucitorul o foaie subtire, presarand din cand in cand faina, ca sa nu se lipeasca. Foaia rezultata se lasa la uscat circa 30 de minute. Apoi se imparte in patru bucati, si se ruleaza fiecare. Sulurile rezultate se taie fin cu cutitul, rezultand astfel taiteii. Se pot adauga direct in supe, ciorbe sau cu lapte, sau se pot usca si pastra la racoare pentru cateva zile, pusi in saculeti de panza sau in pungi de hartie.



0
Comentarii si intrebari la: Taitei de casa

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...