Turta taraneasca


Home » Retete-culinare » Aluaturi-si-paine » Turta taraneasca


Turta taraneasca

Rating   ( 7 voturi)

4 7

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 9859 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

2 l de apa, 2 lingurite de sare, 750gr de malai, 250gr de faina.


Mod de preparare:

Se incepe prin prepararea pasatului, care e doar o mamaliga mai moale. Reteta e la fel ca la mamaliga. Apa trebuie incalzita cam pana la 60-70 de grade, sa nu dea in clocolt, altfel face cocolase cand pui malaiul. Se pune si sarea in apa, de la inceput. La cantitatea asta de apa si malai cam 2 lingurite e suficient. Apoi se pun 2 polonice de malai, usor de tot, presarand si amestecand constant, avand grija sa nu faca cocoloase. Daca se fac se desfaci cu lingura de marginea vasului. Dupa ce au fost puse cele 2 polonice de malai se mai lasa sa fiarba cam 10 minute. Intre timp mai amesteci, cam la 2 minute, sa nu se lase malaiul la fund. Dupa aceea se incepe sa se adauge malai pana cand incepe are consistenta unei mamaligi moi. Se lasa pasatul sa fiarba bine. Al doilea pas este amestecarea pasatului cu faina. Pasatul fierbinte se pune peste faina si se amesteca bine de tot. Cand se mai raceste se framanta bine de tot cu mana. Important e sa se faca tare, sa stea legat bine de tot. Trebuie sa fie cam de consistenta aluatului de paine. Daca e prea moale mai adauga putina faina. Dupa ce e gata pune-l in tava. Tava trebuie sa fie unsa bine cu ulei, sa nu se lipeasca. Se poate da cu putina apa pe fata turtei, ca sa acoperi crapaturile. Nu este neaparat nevoie, dar ca sa nu fie foarte crapata turta se ia un pic de apa si se freaca cu mana umezita fata turtei bine de tot, pana cand nu mai sunt crapaturi. Se baga turta la cuptor aproximativ o ora. Cuptorul trebuie incins dinainte cam la 180-190 de grade. Este gata cand face crusta tare la surpafata si se rumeneste frumos. Se poate manca in loc de paine.



0
Comentarii si intrebari la: Turta taraneasca

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turte

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut,...

Paine de casa fara e-uri

Puneți făina și sarea într-vas mare, cu capac. Dizolvați drojdia în 25 ml de...

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de...

Cornuri de bratislava (pozsonyi kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand...

Cozonac fara framantare

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...