Blinii cu ciuperci


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Blinii cu ciuperci


Blinii cu ciuperci

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 683 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni
Meniul de vineri
Meniul de luni


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Un ou un pahar mic de iaurt
un pahar mic faina
1/2 pachetel drojdie uscata
un praf sare
100 g unt pentru prajit
pentru garnitura:
400 g ciuperci taiate conservate
un catel usturoi
o ceapa mica
50 g unt
sare
piper
carnati


Mod de preparare:

Pentru clatite se amesteca toate ingredientele si se lasa aluatul sa se aseze timp de o ora. Intre timp catelul de usturoi se taie in doua si se unge cu el tigaia pentru ca aceasta sa se impregneze de gustul lui. Apoi, se topeste jumatate din cantitatea de unt si se pun ciupercile taiate si spalate, sarea si piperul. Se scutura tigaia si se lasa pe foc 5 minute. Apoi, se adauga restul untului si ceapa taiata marunt si se mai lasa 10 minute, scuturand tigaia ca sa nu se lipeasca. Carnati se taie si se prajesc separat. In unt topit se pun cu polonicul mici cantitati din aluatul de clatite si pe masura ce se coc se pun una peste alta. Pentru servit pe fiecare blinie se pune o lingura de smantana, cateva ciperci si cateva feliute de carnati sunt delicioase. Sper sa le incercati!



0
Comentarii si intrebari la: Blinii cu ciuperci

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...