Bruschete cu pastarnac si parmezan


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Bruschete cu pastarnac si parmezan


Bruschete cu pastarnac si parmezan

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 1020 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

1 ciabatta mica (taiata in 12 felii groase de 1/2 cm), 1 catel de usturoi taiat in jumatate, 50 gr unt, 3 radacini mari de pastarnac taiate in cuburi cu lataura de 1 cm, 1 lingurita ulei cu aroma de trufe (plus extra pentru servit), 2 linguri ulei de masline (plus extra pentru servit), 1 mana frunze de rucola, 50 gr parmezan ras, sare de mare, piper negru proaspat macinat.


Mod de preparare:

Se incalzeste o tigaie-gratar si se prajeste painea cate 2 minute pe fiecare parte, pana devine aurie si capata dungi de la gratar. Se freaca fiecare felie de paine cu usturoiul taiat. Se incalzeste untul intr-o tigaie mare, se adauga pastarnacul, sare de mare si piper negru proaspat macinat. Se lasa pe foc mediu aproximativ 20 minute, scuturand tigaia din cand in cand, pana cand pastarnacul devine auriu si moale. Se adauga putina apa, daca este nevoie, se ia de pe foc si se face piure in bleder impreuna cu cele 2 feluri de ulei. Se adauga sare si piper, dupa gust se lasa deoparte, la temperatura camerei,daca se serveste in aceeasi zi (poate fi facut cu 2 zile mai devreme si pastrat in frigider) pentru servit, se pune piureul peste feliile de paine, se presara cu frunze de rucola si cu parmezan ras si se stropeste cu putin ulei de masline si ulei cu trufe.



0
Comentarii si intrebari la: Bruschete cu pastarnac si parmezan

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...