Bruschette cu rosii, branza si mazare


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Bruschette cu rosii, branza si mazare


Bruschette cu rosii, branza si mazare

Rating   ( 1 voturi)

3 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1447 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru bruschette cu rosii: rosii cherry, busuioc, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Pentru bruschetta cu branza: branza ricotta, coaja de lamaie rasa fin, ulei de masline, sare, piper, ardei iute tocat. Pentru bruschette cu mazare: mazare, menta, 1 mana parmezan, ulei de masline, sare, piper. 

 

Mod de preparare:

Feliile de paine se prajesc in cuptor pana se rumenesc usor, apoi se freaca putin cu un catel de usturoi taiat in doua jumatati. Rosiile se taie in sferturi si se amesteca intr-o strecuratoare cu putina sare. Se lasa sa se scurga zeama din ele 15 minute, apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu ulei de masline si otet balsamic. Se aranjeaza pe feliile de paine si se decoreaza cu frunze de busuioc. Branza Ricotta se amesteca intr-un castron cu putina coaja de lamaie. Se sareaza si pipereaza, apoi se intinde in strat gros pe feliile de paine. Se decoreaza cu felii subtiri de ardei iute. Mazarea din conserva se scurge de zeama si se pune intr-un blender impreuna cu o mana de parmezan ras, ulei de masline, sare, piper si frunze proaspete de menta. Se amesteca pana devine pasta omogena si fina, apoi se intinde pe feliile de paine. Se decoreaza cu parmezan ras si frunzulite de menta. Toate bruschettele se stropesc la final cu ulei de masline. Pot fi facute si in alte combinatii cu mozzarella, masline, smochine…Sunt delicioase!



0
Comentarii si intrebari la: Bruschette cu rosii, branza si mazare

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...