Bruschette cu rosii si mozzarella


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Bruschette cu rosii si mozzarella


Bruschette cu rosii si mozzarella

Rating   ( 4 voturi)

3 4

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2496 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul saptamanii

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de duminica
Meniul de marti
Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

2 maini de rosii cherry (app 12 bucati)
150 gr de mozzarella
6 felii de paine
ulei de masline
sare
cimbru uscat
1/2 de ardei iute proaspat
otet balsamic


Mod de preparare:

Mozzarella se rupe bucati mai mici care se pune pe cele 6 felii de paine. Deasupra se pun rosiile taiate jumatati, revenind fiecarei felii de paine cate 4 jumatati de rosie. Ardeiul iute se taie felii subtiri si se pun 2-3 feliute pe fiecare felie. Se sareaza, se pipereaza, se presara cu putin cimbru uscat si se stropesc cu ulei de masline si cativa stropi de otet balsamic. Feliile astfel pregatite se pun intr-o tava si se baga in cuptorul incins in prealabil. Se lasa la cuptor circa 10 minute, pana cand se topeste mozzarella si se inmoaie rosiile. Se scot de la cuptor si se servesc calde. Se pot folosi ca aperitiv (oaspetii dumneavoastra le vor aprecia in mod sigur, deoarece sunt delicioase) sau ca cina usoara.



0
Comentarii si intrebari la: Bruschette cu rosii si mozzarella

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...