Cartofi deliciosi cu rosii si bacon


Home » Retete-culinare » Aperitive-si-gustari » Cartofi deliciosi cu rosii si bacon


Cartofi deliciosi cu rosii si bacon

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2292 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de miercuri
Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

8-10 cartofi de marime medie
2 oua
2 maini de parmezan ras
2 fire de rozmarin
cateva fire de cimbrisor
4 frunze de salvie
2 maini de rosii cherry (app 250 gr)
sare de mare
ulei de masline
8 felii subtiri de bacon sau pancetta


Mod de preparare:

 

Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tava pregatita, inainte de a 

fi bagata la cuptorCartofii se curata de coaja si se taie felii de 2-3 mm grosime si se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce apa incepe sa fiarba, se lasa la foc mic inca 5 minute, astfel incat cartofii sa nu fie fierti complet. Dupa aceea, se scot cu o paleta si se pun intr-o tavita sau intr-o tigaie fara maner, astfel incat stratul de cartofi sa fie gros de 2-3 cm.
Cat timp fierb cartofii se bat ouale, se adauga jumatate din cantitatea de parmezan ras, sare si piper. Separat se toaca verdeturile.
Reteta de cartofi cu bacon si 

rosii la cuptorPeste cartofii din tava se pun ouale, verdeturile si cateva rosii cherry zdrobite cu mana. Se amesteca usor si se intind cu mainile in tava, cat mai uniform. Deasupra lor se pun una langa alta feliile de bacon, se mai zdrobesc si restul de rosii, avand grija ca zeama lor sa acopere feliile de bacon. Se stropeste la final cu ulei de masline si se presara si cea de-a doua mana de parmezan ras.
Se baga tava la cuptor si se lasa pana cand preparatul se rumeneste bine.
Se serveste cald, dar este bun si rece.



0
Comentarii si intrebari la: Cartofi deliciosi cu rosii si bacon

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Oua de prepelita pe smantana

Intr-un vas de ceramica am pus smantana, niveland usor cu o lingura. Deasupra am spart ouale...

Vin de casa

Cand strugurii sunt copti si incep sa se sparga boabele sub greutatea continutului de suc, se...

Tartine cu ceapa si peste

Intr-un vas se pun fileurile de ansoa la desarat in apa rece. Intre timp ceapa se taie...

Afinata

Spalam afinele si le punem intr-o sticla. Adaugam zaharul, incidem sticla si lasam cateva...

Cornata - lichior de fructe

1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...